Ansökan

Ansökan 2017-11-16T08:37:12+00:00

Får jag söka?

Behörighet

Du som har slutförd grundskola eller motsvarande är behörig att söka samtliga yrkesutbildningar som anordnas av BRvux inom Boråsregionen från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.
Är du yngre än 20 år ska du ha slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet. För vissa av utbildningarna kan ytterligare behörighet krävas, se förkunskapskrav för respektive utbildning.

Du ska vara folkbokförd i Borås-regionen

Du som är folkbokförd i Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda kan bortse ifrån det brev eller e-post som du eventuellt får hemskickat och där du uppmanas att kontakta din hemkommun för att du inte är folkbokförd i Boråsregionen. Det finns tyvärr en bugg i systemet vilket innebär att även de som bor i Boråsregionen får brevet.

Om du är folkbokförd utanför Borås-regionen?

Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda behöver du ett skriftligt godkännande från din hemkommun som intygar att den kommer att betala för din utbildningsplats.

Som underlag för ett sådant beslut ska du skriva ut din ansökan och lämna till din hemkommun tillsammans med dina betyg och ett personligt brev där du motiverar varför du önskar läsa i en annan kommun. När hemkommunen sedan godkänt eller avslagit din begäran skickas beslutet till oss och därefter kan vi behandla din ansökan.

Observera 

Att detta beslut kan ta tid att ordna fram och att det ska vara registrerat senast en vecka efter sista ansökningsdag.

När söker jag?

Vi har fem starter under 2018. 

Start        Period

v 4                       1/10-15/11

v 14                      15/1-15/2

v 25                      15/3-30/4

v 36                     15/3-15/5

v 46                     15/8-30/9

Hur söker jag?

Ansök här

Du ansöker via webbansökan hos Vuxenutbildningen Borås.

Alla ansökningar inom BRvux administreras av Vuxenutbildningen Borås Stad och du söker genom webbansökan.

Om du har studerat inom Vuxenutbildningen Borås Stad efter 2010, så har du förmodligen redan ett studerandekonto, annars måste du skapa ett nytt konto.

Bifoga betyg och intyg

För att vi ska kunna behandla din ansökan är det viktigt att du bifogar dina betyg och eventuella intyg som efterfrågas i förkunskapskraven.

Skanna eller fotografera dina betyg och bifoga dem i ansökan. Om du inte har möjlighet att bifoga dem via datorn så kan du skicka dem med brev till Vuxenutbildning Borås Stad, Fabriksgatan 12, 501 80 Borås

Antagning

En förutsättning för att utbildningen kan starta är att tillräckligt antal behöriga deltagare anmält sig.

Antagningsbesked till de sökande skickas ut senast en vecka innan kursstart. Om du är reserv kan besked komma senare.