El, Lärling

El, Lärling 2017-09-08T11:07:22+00:00

El, Lärling

Anmälningskod VIELLÄR BR

Detta är en utbildning för dig som är intresserad av elarbete inom industri eller bygg. Utbildningen är ca 1 år.

Upplägg

Lärlingsutbildningen är inte en vanlig praktik. Det handlar istället om att du gör minst 70% av din studiegång på ett företag och en teoridag på skolan. Arbetsplatsen hittar du själv innan utbildningen startar, i samråd med lärare och lärlingskoordinator. Med en lärlingsutbildning kan du få meriterande yrkeserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.

Företaget är delaktigt redan från start i din utbildningsplanering. Du, företaget/arbetsplatsen och vi på Vuxenutbildningen planerar tillsammans gymnasiekurser som ska ingå och hur lång tid som krävs.

Lärlingsutbildningen gör dig berättigad till studiemedel.

 

OBS!

Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda, så måste din hemkommun betala för din utbildning.

Förutsättningar för att klara utbildningen

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska.

För att få anställning som elinstallatör krävs även godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på gymnasienivå.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri men du får du själv betala kurslitteratur.

Kurslitteratur meddelas vid kursstart.

Studieekonomi

Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Telefon: 0771-276 000
Hemsida: www.csn.se

Utbildningsanordnare

Vuxenutbildningen Borås Stad

[/fusion_builder_column]

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom elbranschen och gå vidare till yrkeslärling och bli elektriker. Behovet av välutbildad personal inom branschen är stort över hela landet.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]