Restaurang/Kock, arbetsplatsförlagd

Restaurang/Kock, arbetsplatsförlagd 2017-09-08T11:39:13+00:00

Restaurang/kock, arbetsplatsförlagd
1300 poäng

Anmälningskod MAKOCK BR

  • Utbildningsort: Skene (Marks kommun)

För dig som vill utbilda dig inom restaurang och storkök.

Du får en bra grund att stå på för att sedan fördjupa dig inom matlagning.

Upplägg

Lärlingsutbildningen är inte en vanlig praktik. Det handlar istället om att du gör minst 70% av din studiegång på ett företag/arbetsplats Med en lärlingsutbildning kan du få meriterande yrkeserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.

Företaget är delaktigt redan från start i din utbildningsplanering. Du, företaget/arbetsplatsen och vi på Vuxenutbildningen planerar tillsammans gymnasiekurser som ska ingå och hur lång tid som krävs.

Lärlingsutbildningen gör dig berättigad till studiemedel.

 

OBS!

Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda, så måste din hemkommun betala för din utbildning.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom restaurang och livsmedel.

Förutsättningar för att klara utbildningen

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk .

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri men du får du själv betala kurslitteratur.

Kurslitteratur meddelas vid kursstart.

Studieekonomi

Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Telefon: 0771-276 000
Hemsida: www.csn.se

Utbildningsanordnare

Vuxenutbildningen Marks kommun

Kurser

Kurs Kurskod Gymnasiepoäng
Hygien HYGHYG0 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 LIVLIV01 100
Mat och dryck i kombination MACMAT0 100
Matlagning 1 MALMAL01 100
Matlagning 2 MALMAL02 200
Matlagning 3 MALMAL03 200
Matlagning4 MALMAL04 200
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel MÅTBRC0 100
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100
Specialkoster MALSPE0 100

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov.