Handel och Kundservice

Handel och Kundservice 2018-01-03T11:53:04+00:00

 

Handel och Kundservice 500 poäng

Anmälningskod HAKSE BR

  • Utbildningsort Borås
  • Heltidsstudier ca 20 veckor
  • Start januari 2018. Ansökan stängd.

Detta är en utbildning för dig som vill arbeta inom handel. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att starta eget samt en god inblick inom e-handel , logistik, marknadsföring samt kundservice. Ett ”starta eget” projekt kommer att löpa som en röd tråd genom hela utbildningen där webshoppen kommer att vara en central del. Du kommer att praktisera under utbildningstiden för att veta vad det innebär att arbeta inom handel och få in en fot på arbetsmarknaden.

 

Upplägg

Genom diskussioner, föreläsningar, studiebesök och olika arbeten i grupp/individuellt så kommer du att blir en god medarbetare i detaljhandeln. Truck utbildning ingår som delmoment i utbildningen.

 

Efter utbildningen 

Du får lära dig grunderna i marknadsföring, försäljning, logistik och kundorienterad service. Du får redskap för att arbeta med hemsidor och metoder inom kundorienterad försäljning, ekonomi och marknadsföring.
Du får också lära dig hur du på bästa sätt kan nå kunderna och skapa en relation med dem som gör att kunden stannar kvar och handlar.

Förutsättningar för att klara utbildningen

Du ska ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk.

Ansök här

Du ansöker via webbansökan hos Vuxenutbildningen Borås.

För ytterligare information om utbildningen och utbildningsstarter kontakta gärna studie- och yrkesvägledare i din hemkommun eller på Vuxenutbildningen Borås.

OBS!

Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda, så måste din hemkommun betala för din utbildning

En del av utbildningen kommer att vara arbetsplatsförlagd. Praktikplatser kan förekomma en bit från Borås och du står själv för eventuella resekostnader.

Betyg

Betyg ges i respektive kurs. Betygsskalan har fem godkända steg: E, D, C, B och A samt ett underkänt steg: F.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri men du får du själv betala kurslitteratur. Resekostnader i samband med utbildningen står du själv för.

Kurslitteratur meddelas vid kursstart.

Studieekonomi

Centrala studiestödsnämnden (CSN)
0771-276 000
www.csn.se

Utbildningsanordnare

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Kurser som ingår i utbildningen

Kurs Kurskod Gymnasiepoäng
Praktisk marknadsföring HANPRA01 100
Näthandel 1 NÄTNÄT01 100
Logistik 1 INKLOG01 100
Servicekunskap FÖSSEV0 100
Handel –specialisering HANHAN00S 100

 

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov.