Säljare, Distans

Säljare, Distans 2018-01-12T12:02:30+00:00

Säljare 400 poäng, Distans

Anmälningskod
JESÄ BR (20v helfart)
JESĽ BR (40v halvfart)

  • Heltidsstudier 20 eller 40 veckor
  • Start april 2018.
  • Ansökan öppen 15/1 till 15/2.

Vill du hjälpa konsumenter till smarta köp som överträffar deras förväntningar? Är du en målinriktad person som trivs med att jobba mot tydliga mål? Då är det här utbildningen för dig!

Utbildningen ger dig bred kunskap inom de områden som en duktig säljare behöver behärska, bland annat personlig försäljning, service och praktisk marknadsföring. Du får lära dig vad som ligger till grund för priset på en vara eller tjänst, hur olika branscher fungerar och vilka faktorer som påverkar en marknad.

Som säljare behöver du övertyga och entusiasmera människor i personliga möten, över telefon eller via skriftlig kommunikation. Kompetenser som du får utveckla under utbildningen.

Upplägg

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. Upprop och slutprov sker på plats i Borås. APL ingår i utbildningen. 

Efter utbildningen

Säljaren har en nyckelroll i många företag och inom stora delar av näringslivet. En framgångsrik säljare hjälper köpare att hitta lösningar och produkter som motsvarar deras behov och önskemål. Arbetet är ofta självständigt och innebär stort ansvarstagande, både mot det egna företaget och mot kunderna.

Möjliga framtida arbetsplatser:
Tjänsteföretag • Industriföretag • Privatägda företag • Ideella organisationer och föreningar • Bemanningsföretag

Förutsättningar för att klara utbildningen

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Datorvana samt erfarenhet av att använda Internet är ett plus.

Ansök här

Du ansöker via webbansökan hos Vuxenutbildningen Borås.

För ytterligare information om utbildningen och utbildningsstarter kontakta gärna studie- och yrkesvägledare i din hemkommun eller på Vuxenutbildningen Borås.

Notera

Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda, så måste din hemkommun betala för din utbildning.

Betyg

Betyg ges i respektive kurs. Betygsskalan har fem godkända steg: E, D, C, B och A samt ett underkänt steg: F.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri men du får du själv betala böcker, studiematerial och eventuella programvara du kan behöva. Kurslitteratur meddelas vid kursstart.

Studieekonomi
Centrala studiestödsnämnden (CSN)

0771-276 000
www.csn.se

Utbildningsanordnare

Huvudman
Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

 

Utbildningen genomförs av
Jensen education
Mats Wermelin, utbildningsansvarig
073-731974
mats.wermelin@jenseneducation.se
www.jensenvuxenutbildning.se

Kurser som ingår i utbildningen

Kurs Gymnasiepoäng
Företagsekonomi 1 100
Personlig försäljning 1 100
Affärskommunikation 100
Praktisk marknadsföring 1 100

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov.