Någon som säger hej

Lärcentrum är till för dig som bor i Boråsregionen (Sjuhärad). Vi tycker att du som bor här ska ha möjlighet att bo kvar på din hemort medan du studerar. Vårt stöd är både tekniska hjälpmedel och en social gemenskap. Därför erbjuder vi såväl lån av datorer och studier via telebild som en fysisk plats att besöka.

Kontakta Nicole Toro Fuentes för att få veta mer

Lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du ska även kunna ha möten tillsammans med andra studerande som läser samma kurser som dig (ska vi lägga till att de även kan ha nytta av att sitta med andra som studerar andra kurser?). Känn dig välkommen hos oss, oavsett vilket lärcentrum du väljer:

Det stöd vi erbjuder just nu är:

  • Studiehjälp/Studiehandledning
  • Lån av dator/program
  • Tentamen
  • Tele-bild
  • Studieplats

Tenta där du bor

Varje vuxenutbildning i Boråsregionen kommer att erbjuda dig möjlighet att göra dina tentor hos dem, även om din kurs eller utbildning ges i en annan kommun.

Du som läser en distansutbildning/kurs någonstans i Sverige kommer även att ha möjlighet att göra dina tentor hos oss.

Telebild när skola är långt borta

Flera av våra utbildningar kan du studera via telebild (videokonferens). Det är en teknik som gör det möjligt att i direktsändning se och höra en föreläsare samtidigt som denna kan se och höra dig. Det går alltså bra att räcka upp handen i Svenljunga och så svarar föreläsaren direkt i Herrljunga.

Lån av dator/program

På flera av våra Lärcentrum kan du låna en dator (se vad som gäller på respektive lärcentrum). Vi erbjuder tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail, Drive.
Du kan också få tillgång till en del hjälpprogram och webbprogram där du kan få en text uppläst. Det finns även Chromebook som du kan låna över dagen i skolan. Du får inte låna hem någon dator efter skoltid.

I övriga kommuner finns denna möjlighet ännu inte. (Ulricehamn och Vårgårda erbjuder detta)

Studiehjälp och studiehandledning 

Tveka inte att prata med din handledare, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa din kurs eller utbildning. De berättar vilken hjälp just du kan få.
Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier.

Vuxenutbildningen i Borås har ett team av specialpedagog, kurator och speciallärare som är utbildade för att kunna hjälpa dig hitta de verktyg du behöver för att klara dina kurser.
Vill du veta mer om vårt resursteam kan du läsa mer om dem här.

Du får också tillgång till våra studiehallar i Borås och de lärare som finns där. Men då måste du först anmäla att du kommer.

Anmäl dig direkt till Nicole Toro Fuentes.

Länkar till de olika kommunernas hemsida eller kontaktpersoner direkt här?