Anmälningskod MAKOCK BR
- Start: 11 januari
- Utbildningsort: Skene
- 60 veckor, heltidsstudier
- 1400 gymnasiepoäng
- Klassrumsundervisning med APL (arbetsplatsförlagda utbildning)
Utbildningen är uppdelad på tre terminer
VT21: 11 januari – 28 maj (500 poäng)
HT21: 9 augusti – 10 december (400 poäng)
VT22: 10 januari – 27 maj (500 poäng)
Denna utbildning ger dig god yrkeserfarenhet och mycket praktisk kunskap för att kunna arbeta som kock i restaurang, storkök, café och liknande verksamheter.
Du kan arbeta under studierna, förutsatt att du har anställning som kock på minst 80%.
Upplägg
Utbildningen består av en skolförlagd dag per vecka på Marks Gymnasieskola i Skene, resten av tiden består av APL (Arbetsplatsförlagt lärande), som med fördel kan göras i din hemkommun. Vid behov av mera studietid kan en av APL-dagarna bytas ut mot en hemstudiedag.
Du kan arbeta under studierna, förutsatt att du har praktik som kock på minst 80% och att arbetsplatsen kan avsätta handledningstid samt ge ledigt en dag per vecka för studier.
Utbildningen gör dig berättigad till studiemedel.
OBS!
Om du är folkbokförd i annan kommun än Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn eller Vårgårda, så måste din hemkommun betala för din utbildning.
Förutsättningar för att klara utbildningen
Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
Kurser som ingår i utbildningen
För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov.
Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se
Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.
Utbildningen är uppdelad i tre block (terminer).
Kurs | Kurskod | Gymnasiepoäng |
---|---|---|
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Mat och dryck i kombination | MACMAT0 | 100 |
Matlagning 1 | MALMAL01 | 100 |
Matlagning 2 | MALMAL02 | 200 |
Matlagning 3 | MALMAL03 | 200 |
Matlagning 4 | MALMAL04 | 200 |
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |
Specialkoster | MALSPE0 | 100 |
Servering | SERSER01 | 100 |
Totalt | 1400 |
Utbildningsanordnare
Vuxenutbildningen Marks kommun